swaba.nl is het virtuele museum met iedere maand een nieuwe foto van Vera Wolterman. Deze pagina: Juli - december 2005

swaba.nl - ontwerp: Pascal Wolterman - samenstelling en fotografie: Pascal Wolterman en Evelien Wolterman-Schafstall - alle rechten voorbehouden © Juli - december 2005

10 juli 2005
Vandaag voor eerst mee op de fiets. Je vindt het wel lollig en hebt veel belangstelling voor de fietsbel. Je eerste twee tandjes zijn inmiddels door met alle kwaaltjes vandien. Toch zwaai je iedere ochtend trouw naar het raam, als was je de koningin.

10 augustus 2005
Als het maar geluid maakt, licht geeft en knopjes heeft, dan vind je het geweldig. Je hebt geregeld het hoogste woord - al is het in je eigen taaltje.
Volkssport nummer één is het uittrekken van schoenen en sokken. En die dan het liefst zo ongemerkt mogelijk laten verdwijnen als je in de wan­del­wa­gen zit. We moeten dikwijls een paar straten terug lopen om ze op te zoeken.
Maar dat doen we natuurlijk graag!

10 september 2005
Je staat nu in de box en tijgert de huiskamer door. Je bent mateloos geïnteresseerd in de kastjes en laatjes. Ook zeg je je eerste woordje: ‘aai’. Niet zomaar een klank, maar je aait en mept er vrolijk op los als je het roept.
En bovendien is er ook een voortand door en de tweede is onderweg. Wat een maand!

10 oktober 2005
Zo af en toe verruil je het tijgeren voor echt kruipen wanneer je geen haast hebt. Je hebt een herfstvriend, die je graag aan iedereen laat zien: een dikke kruisspin in de tuin. Op de foto ben je lekker aan het zwemmen; je hebt het heerlijk naar je zin in het water.

10 november 2005
Hieperdepiep... hoera! Eén jaar. Wat is dat jaar snel gegaan. Kruipend verplaats je je razendsnel door de kamer en je wil graag naar plaatsen waar je juist niet mag komen. Je woordenschat is uitgebreid met “mamma” en “pappa” en je wil graag “één jaar” zeggen, al verstaan we dat nog niet echt.

10 december 2005
Het lijkt of je met de dag ondeugender wordt. Deze foto zegt wat dat betreft alles.
“Hap”, roep je als je ook wat lust en met een wijds armgebaar “k’aar” als je genoeg gegeten hebt.

2006 vera.swaba.nl Naar de filmzaal Blijf op de hoogte Vera's stamboom add_to_google_toolbar XML/RSS feed
Google

Add to Google